Ανακαίνιση ισόγειου διαμερίσματος

ανακαίνιση ισόγειου διαμερίσματος

Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε μια ανακαίνιση ισόγειου διαμερίσματος στην περιοχή Ελληνορώσων στην Αττική.

Θα θέλαμε να μοιραστούμε κάποια πράγματα που αντιμετωπίσαμε κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης ανακαίνισης του ισόγειου διαμερίσματος.

Γενικά η ανακαίνιση ισόγειου διαμερίσματος έχει κάποιες ιδιαιτερότητες σε σχέση με άλλα διαμερίσματα σε ορόφους.

Στα ισόγεια διαμερίσματα και γενικότερα στις ισόγειες κατοικίες υπάρχουν προβλήματα υγρασίας στους τοίχους κυρίως στα παλαιότερα κατασκευασμένα. Το πρόβλημα αυτό είναι έντονο όταν δεν έχει γίνει πρόβλεψη υγρομόνωσης εξωτερικά του κτιρίου και από το φυσικό έδαφος.

Στην περίπτωση που προέρχεται η υγρασία από το φυσικό έδαφος λέγεται ανιούσα υγρασία ή ανερχόμενη υγρασία από το έδαφος.

ανιούσα υγρασία στους τοίχους

Οι τρόποι αντιμετώπισης της ανερχόμενης υγρασίας είναι συγκεκριμένοι και δεν καλύπτονται από μια απλή στεγάνωση τοίχου. Δείτε το παρακάτω βίντεο που παρουσιάζει τα στάδια βήμα – βήμα που ακολουθήσαμε και εμείς στην συγκεκριμένη ανακαίνιση ισόγειου διαμερίσματος.

Η σφράγιση των αρμών στα πλακάκια εξωτερικά σε ένα μπαλκόνι ή μια αυλή στα ισόγεια διαμερίσματα είναι επίσης εργασία που πρέπει να κάνουμε. Τα σοβατεπί των πλακιδίων στις περισσότερες περιπτώσεις είναι λάθος τοποθετημένα με απευθείας επαφή με το δάπεδο χωρίς την κατασκευή αρμού. Δημιουργήσαμε αρμό με μηχανικά μέσα μεταξύ σοβατεπί και δαπέδου σφραγίζοντας τον αρμό με πολυουρεθανική μαστίχη.

Η αντικατάσταση και τοποθέτηση νέου πατώματος laminate ήταν άλλη μια εργασία που πραγματοποιήσαμε στην ανακαίνιση του διαμερίσματος. Λόγω της έντονης υγρασίας στο δάπεδο από την εισροή των όμβριων υδάτων από την αυλή το πάτωμα καταστράφηκε. Το αντικαταστήσαμε με καινούργιο ανθεκτικότερο κατηγορίας AC5 της εταιρείας alfawood.

τοποθέτηση πάτωμα laminate
Αντικατάσταση νιπτήρα μπάνιου

Ο νιπτήρας του μπάνιου αντικαταστάθηκε διότι είχε σπάσει και στην θέση του τοποθετήθηκε νέος ξύλινος πάγκος με νιπτήρα επικαθήμενο.

τοποθέτηση επικαθήμενου νιπτήρα

Έγιναν και άλλες εργασίες όπως αντικατάσταση πάγκου κουζίνας. Ο παλαιός πάγκος της κουζίνας είχε φουσκώσει από τα νερά δυστυχώς λόγω κακής τοποθέτησης εξ αρχής. Ο νέος πάγκος κουζίνας που τοποθετήθηκε ήταν 4 εκατοστών όπως πλέον τοποθετούνται σε καινούργιες κατασκευές κουζίνας.

Έγιναν κάποιες ηλεκτρολογικές εργασίες για βελτίωση των χώρων σε φωτισμό και λειτουργικότητα των δωματίων.

Παράλληλα εσωτερικά στο διαμέρισμα έγιναν και εργασίες ελαιοχρωματισμού με τα οικολογικά χρώματα της εταιρείας vechro.

Αν θέλετε να κάνετε την κατάλληλη ανακαίνιση στο διαμέρισμα σας επικοινωνήστε μαζί μας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top