Ανακαίνιση όψεων πολυκατοικίας στην Βάρκιζα

Η ανακαίνιση όψεων πολυκατοικίας στην περιοχή της Βάρκιζας έγινε για 2 βασικούς λόγους.

Την επισκευή των μπαλκονιών που είναι κατασκευασμένα από εμφανές σκυρόδεμα και την ενεργειακή αναβάθμιση των όψεων της πολυκατοικίας με εξωτερική θερμομόνωση.

εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης
Εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης

Επισκευή μπαλκονιών από εμφανές σκυρόδεμα

Γενικά τα μπαλκόνια που είναι κατασκευασμένα από εμφανές σκυρόδεμα για να έχουν αντοχή στον χρόνο από διαβρώσεις γενικά θα πρέπει να έχουν κατασκευαστεί σωστά εξ αρχής.

Σε αρκετές περιπτώσεις το πρόβλημα των μπαλκονιών από εμφανές μπετόν είναι η κακή επικάλυψη του οπλισμού των μπαλκονιών. Δηλαδή τα σίδερα του μπαλκονιού δεν έχουν την απαραίτητη επικάλυψη όπως απαιτείται (τουλάχιστον 2 εκατοστά) με μπετόν και διαβρώνονται πολύ γρήγορα από την χρήση των ενοίκων και κυρίως των καιρικών συνθηκών.

Στο συγκεκριμένο κτίριο είχαμε αρκετές ζημιές στα μπαλκόνια με διάβρωση του οπλισμού και αποκόλληση τμημάτων μπετόν κατά διαστήματα.

Τα προβλήματα αυτά δημιούργησαν την ανάγκη για την επισκευή των μπαλκονιών από εμφανές σκυρόδεμα.

Αν το πρόβλημα αντιμετωπιστεί και επισκευαστεί με τον σωστό τρόπο και τα κατάλληλα υλικά τότε αναβαθμίζουμε την υπάρχουσα κατασκευή.

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε για την επισκευή των μπαλκονιών από εμφανές σκυρόδεμα ήταν της εταιρείας Sika.

επισκευή μπαλκονιών από εμφανές σκυρόδεμα
επισκευή μπαλκονιών από εμφανές σκυρόδεμα

Ανακαίνιση όψεων πολυκατοικίας στην Βάρκιζα

Εξωτερική θερμομόνωση στις όψεις της πολυκατοικίας

Η εξωτερική θερμομόνωση είναι μια εργασία που μπορεί να αναβαθμίσει ενεργειακά ένα κτίριο και να βοηθήσει ώστε να μειωθούν αισθητά οι ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου.

Παρόλο που το κτίριο βρίσκεται στην Βάρκιζα και πολλοί θεωρούμε ότι οι θερμοκρασίες τον χειμώνα δεν είναι ακραίες οι ένοικοι του κτιρίου έχουν άλλη άποψη.

Στο κτίριο οι περισσότεροι ένοικοι είναι μόνιμοι δηλαδή ζουν όλες τις εποχές του χρόνου στην πολυκατοικία. Το χειμώνα έχει πολύ υγρασία και τα διαμερίσματα που βρίσκονται στην βορεινή όψη του κτιρίου έχουν σοβαρό πρόβλημα στο να ζεσταθούν σωστά.

Οι ένοικοι των διαμερισμάτων αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των όψεων τους εφαρμόζοντας ένα σύστημα ETICS – εξωτερική θερμομόνωση ώστε να λυθεί το μόνιμο πρόβλημα τους.

Στο κτίριο λοιπόν εφαρμόσαμε ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης διογκωμένης πολυστερίνης πάχους 7εκ. γραφιτούχα και τελικού επιχρίσματος κατηγορίας πάστας δηλαδή έτοιμου οργανικού επιχρίσματος. Τα συγκεκριμένα επιχρίσματα έχουν μεγάλη αντοχή στον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες. Παράλληλα μπορούν να χρωματιστούν απ ευθείας στο δοχείο ώστε να μην χρειάζεται μετά την ολοκλήρωση εφαρμογής της θερμομόνωσης και η εργασία της βαφής της επιφάνειας.

Διαβάστε εδώ 5 συμβουλές για την σωστή εφαρμογή της εξωτερικής θερμομόνωσης.

Η εφαρμογή της εξωτερικής θερμομόνωσης στο συγκεκριμένο κτίριο είχε και κάποιες ιδιαιτερότητες λόγω του σχεδιασμού των όψεων για παράδειγμα οι κορνίζες στα παράθυρα και τις πόρτες που έπρεπε να δημιουργηθούν εκ νέου στις όψεις με την ολοκλήρωση των εργασιών.

IMG 7894
Εφαρμογή θερμοπρόσοψης σε πολυκατοικία

Αν θέλετε να επισκευάσετε ή να αναβαθμίσετε ενεργειακά την πολυκατοικία σας καλέστε μας

Εναλλακτικά συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα

Όνομα
Email
Μήνυμα
Το στείλατε με επιτυχία
Κάτι πήγε λάθος
Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης ETICS
Ανακαίνιση όψεων πολυκατοικίας στην Βάρκιζα εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης
IMG 8029

Ανακαίνιση όψεων πολυκατοικίας στην Βάρκιζα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top