Εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας στο Μαρούσι

20190607 084121

Η εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας στο Μαρούσι είναι ένα έργο που επισκευάσαμε πρόσφατα.

Όταν μας ζητήθηκε να προχωρήσουμε στην επισκευή του κτιρίου η εικόνα του γενικά ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση.

Βέβαια η απόφαση των ενοίκων πάρθηκε αφού διαπιστώθηκε αποκόλληση τμήματος μπετόν από το εμφανές σκυρόδεμα των μπαλκονιών. Γενικά καλό είναι να μην φτάνουμε σε τέτοια προβλήματα για να προχωρήσουμε στην επισκευή τους.

Τα αίτια που οδήγησαν σε αυτά τα προβλήματα τα είδαμε στην αρχή πριν ξεκινήσουμε το έργο αλλά και κατά την διάρκεια.

Γενικά στα εμφανή τμήματα από μπετόν υπήρχαν διάφορα προβλήματα που κυρίως είχαν προβλήματα επικάλυψης του οπλισμού σκυροδέματος.

Όταν ο οπλισμός του μπετόν δεν έχει την απαραίτητη επικάλυψη. Τουλάχιστον 2 εκατοστά βάσει κανονισμού πρέπει να καλύπτονται τα σίδερα που ανάλογα την περίπτωση η επικάλυψη μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Υπήρχαν όμως και σημεία που δεν φαίνονταν από την αρχή και αυτά ήταν πίσω από σοβάδες που είχαν μερική ρηγμάτωση στην επιφάνεια τους.

Εδώ θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάτι το οποίο είναι σημαντικό. Καθημερινά σχεδόν έχουμε ραντεβού και βλέπουμε κτίρια σε όλη την Αττική που είναι κυρίως η περιοχή που δραστηριοποιούμαστε.

Γενικά τα κτίρια που βλέπουμε δεν είναι καλά συντηρημένα με πάρα πολλά προβλήματα που φαίνονται με το μάτι που λέμε. Υπάρχουν όμως και εξίσου σημαντικά προβλήματα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Εδώ λοιπόν είναι μια σημαντική παράμετρος που οι ένοικοι μια πολυκατοικίας θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους.

Δεν κάνουν όλα τα συνεργεία την ίδια δουλειά αυτό είναι σίγουρο. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη απόκλιση στις τιμές για κάποιο λόγο. Αν επιλέξετε τον φθηνότερο εργολάβο χωρίς δεύτερη σκέψη έχετε κάνει λάθος επιλογή.

Στο συγκεκριμένο έργο λοιπόν υπήρχαν πολλά τέτοια σημεία που ανοίχθηκαν για να επισκευαστούν σωστά. Πάντα όταν υπάρχει έντονη ρηγμάτωση στον σοβά για κάποιο λόγο έγινε.

Η καθαίρεση των σοβάδων έγινε και αποκαλύφθηκε το πρόβλημα που ήταν το δοκάρι από μπετόν που είχε υποστεί έντονη διάβρωση. Ο λόγος πάλι ο ίδιος κακή επικάλυψη οπλισμού και απευθείας επαφή σοβά με σίδερα μπετόν.

Εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας στο Μαρούσι

έγινε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο για να έχει αντοχή και διάρκεια στον χρόνο. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι της εταιρείας kerakoll

Η επισκευή στο μπετόν κατά περίπτωση μπορεί να είναι μια απλή διαδικασία αλλά και μια πολύ δύσκολη διαδικασία.

Η αντιμετώπισή του πρέπει να γίνεται με τον κατάλληλο τρόπο και τα σωστά υλικά. Υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές που πρέπει να ακολουθούνται κατά περίπτωση βάσει των εθνικών και ευρωπαϊκών οδηγιών.

Η λάθος επιλογή μπορεί να διογκώσει τα προβλήματα παρά να τα επιλύσει. Οι εργασίες επισκευής σε μια πολυκατοικία δεν μπορούν να γίνονται κάθε 3-4 χρόνια πρέπει να έχουν διάρκεια.

Καλέστε μας ώστε να έχουμε μια πρώτη επαφή και να δούμε την σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων του κτιρίου σας

20190607 142109
20190611 103840
20190520 120242
Επισκευή πολυκατοικίας με σκαλωσιές

1 σκέψη για το “Εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας στο Μαρούσι”

  1. Μάνος Βενιερακης

    Θέλω πλήρη ανακαίνιση μετώπες κάγκελα υγρομονωση ταράτσας χρωματισμός θα ήθελα να γνωρίζω εάν θα έρθει τεχνικός και αν θα μου δωθεί προσφορσ άμεσα είμαι ο διαχειριστης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top